آیین نامه دانشجویان ورودی 95 و بعد از آن

آیین نامه دانشجویان ورودی 95 و بعد از آن - دانلود متن کامل

با استناد به بند ۱۲ ماده ۳ آیین نامه شورای عالی برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه آموزشی دوره دکتری تخصصی در جلسه ۸۷۱ این شورا در یک مقدمه، ۲۶ ماده و ۱۵ تبصره تصویب و جهت اجرا به موسسات آموزش عالی ابلاغ شده و برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۱۳۹۵ و بعد از آن الزامی است. برخی از مواد مهم آیین نامه جدید به قرار زیر است:

• دارا بودن مدرک رسمی پایان دوره کارشناسی ارشد مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی، داشتن صلاحیت علمی و عمومی ورود به موسسه طبق ضوابط، و احراز توانایی در زبان خارجی طبق شیوه نامه مصوب مؤسسه از شرایط ورود به دوره دکتری تخصصی است.
  •  آموزش رایگان برای هر دانشجو در دوره دکتری تخصصی صرفاً یک بار امکان پذیر است و تحصیل همزمان دانشجو در همان دوره یا دوره های دیگر تحصیلی و تغییر رشته و انتقال ممنوع است.
  • مدت تحصیل در دوره دکتری تخصصی حداقل ۶ نیمسال و حداکثر هشت نیمسال است و هر نیمسال هجده هفته شامل ۱۶ هفده هفته آموزش و ۲ هفته ارزشیابی است.
  • در صورتی که دانشجو در مدت مقرر دانش آموخته نشود مؤسسه می تواند به پیشنهاد استاد راهنما مدت تحصیل را تا دو نیمسال دیگر افزایش دهد.
  • تعداد واحدهای تحصیلی دوره دکتری تحصصی ۳۶ واحد است که ۱۲ تا ۱۸ واحد آن آموزشی و ۱۸ تا ۲۴ واحد پژوهشی است و دانشجو باید در هر نیمسال تحصیلی حداقل ۶ و حداکثر ۱۰ واحد درسی  را انتخاب کند.
  • نمره قابل قبول برای هر درس ۱۴ از ۲۰ و میانگین کل قابل قبول، ۱۶ از ۲۰ است و دانشجوی مشمول آموزش رایگان در صورت عدم کسب نمره قبولی یا حذف غیر موجه آن، موظف است برای انتخاب مجدد همان درس یا درس جایگزین، هزینه مربوطه را براساس مصوبه هیئت امنا پرداخت کند.
  • چاپ یک مقاله علمی مستخرج از رساله دانشجو، شرط دفاع از رساله تعیین شده است و هیات داوران دفاع از رساله را  ۳ عضو هیات علمی علاوه بر استادان راهنما و مشاور تشکیل می دهند که یک عضو از داخل موسسه و دو عضو دیگر از خارج از موسسه انتخاب می شوند و روز دفاع از رساله و کسب درجه قبولی، تاریخ فارغ التحصیلی دانشجو محسوب می شود.
  • احراز و اثبات تخلف علمی دانشجو حتی پس از اتمام رساله، به ابطال مدرک تحصیلی وی منجر خواهد شد.